top of page
Zoeken
  • Jozef Swaerts

Mezelf leven is niet jezelf zijn!


Mezelf leven. Wat is dat? Is dat jezelf zijn? Is dat jezelf leven?

Je Zijn is jouw spirituele wezen en dat ben je. Dat is je essentie, je kern, de energie die je bent. Op dit moment en in elk NU ben je in een bepaalde expressie van zijn. Je hoeft helemaal niet proberen jezelf te Zijn. Want dat ben je al.

"Jezelf Zijn dat ben je al"

Misschien speel je een rol of zit je in een verwachtingspatroon. Dan ben je niet jezelf. Toch ben je jezelf als wezen en essentie. Alleen ben je niet tevreden met hoe je dat invult. Je heb je dit zo gecreëerd volgens wat er van jou verwacht wordt. Hiervan wil je loskomen, loskomen van die vele verwachtingen van je ouders, mensen om je heen, de maatschappij.

Dan ga je op zoek naar wie je bent, jezelf. En die vind je niet. Want je bent het al.

Jezelf zijn is ook heel individualistisch. Je bent alleen. Dan heb je in het beste geval een job die je graag doet, een leuke hobby, leuk gezin,… Helemaal wie je bent. Het klinkt serieus, het kan zelfs saai zijn. Jezelf zijnde kan je gaan zitten en rondkijken en ja, dat is het, jij bent het. Maar wat doe je met jezelf? Waarom ben je hier? Waarom leef je? Jezelf gaan leven is even absurd. Het is een staat van zijn. Hoe leef je dat dan? Je bent.

"Dat gevoel van zijn"

Zijn.

Als je daar toe komt, dat is zalig. Een zalig gevoel van in het moment te zijn, in het NU. Verbonden met alles. Werkelijk alles. Dat is verlichting en een opperste beleving van zijn. Als je dat nastreeft, wanneer ga je dat doen? Wanneer ben je in die staat van zijn? Hoe ga je dat bereiken en is dat je levensmissie en doel?

Dat kan. En ik wens het iedereen toe om dat moment te mogen ervaren. Let wel op, dat verandert je leven totaal. Dat is zonder ego zijn en weg met dat ego. Het belang van ego valt weg. Je gaat het leven anders bekijken en beleven. Je hoeft je niet te bewijzen, want je bent. Je hoeft niet te presteren, want je bent wie je bent. Alles valt weg.

En wat nu? Stopt het leven dan? Verdwijn je dan in het niets? Hoe leef je als je bent?

Verbonden met alles. Ik ben. Ik ben het zijn.

"Wat je wil is ervaren"

Ervaren wat het leven is.

Je wil vrij zijn. Maar je wil ook verbonden zijn.

Dat ben je al, maar je wil dit ervaren, je wil dit voelen, je wil dit zien,…

Je wil niet jezelf verplicht voelen te doen wat een ander van je verwacht. Je wil doen wat jou de ervaring geeft van ik leef. Je wil samenwerken en daarin kan je wel een leider volgen om samen het doel dat je beoogt te bereiken. Dit met het gevoel van vrij te zijn. Dat het jouw keuze is om dit mee te doen vanuit wie jij bent, met jouw talent en gave. Jij bent wie je bent en wil dat gaan beleven. En meer dan dat. Het mag plezant zijn. Het is een avontuur waarin je iets gaat ervaren wat je nog niet kende of ervaren hebt. Het mag spannend zijn, het mag iets nieuws zijn. Je wil mensen ontmoeten en liefde ervaren.

Dat mensen, dat is mezelf leven.

Ervaren wat de creatie is van het universum en het mens zijn.

Het is durven, het is out-of-concept. Doe eens wat anders zonder oordeel of vooroordeel. En niet: "ik moet omdat anderen het verwachten". Maar omdat ik iets wil leven en beleven.

Grote woorden of niet. Het is niet omdat je nog nooit aan bungee jump gedaan hebt dat je iets mist of gemist hebt en niet leeft of geleefd hebt.

Wat is voor jou mezelf leven? Weet je dat? Wat heb je nodig? Hoe ontdek je dat?

Jezelf leven kan egoïstisch zijn. IK wil dit en dat.

Mezelf leven gaat erover dat je de ervaringen opdoet en als je in je zijn zit, wie je bent, werkelijk bent. Dan wil je dat in respect doen naar anderen toe of met anderen.

Mezelf leven is respectvol en liefdevol.

"Mezelf leven is de liefde toelaten en beleven"

Liefde voor de planeet, voor de planten, de dieren en de mensen rondom me en in heel de wereld. Dat is niet zweverig, dat is gaan staan, willen aarden. Liefde is geen energie die iets van je verwacht of eist of dat je moet betalen of iets voor moet terug doen.

Liefde is zijn. En dat zijn wil je leven. Dat is mezelf leven. Leven wie je bent. Geen ge-"ja maar" meer. Geen behoefte om bevestiging van je ouder of anderen.

Jezelf toestemming geven dat je mag zijn en dat je mag leven.

Vanuit jouw essentie.

Je innerlijke kind. Als baby wordt je geboren, schattig, lief. De omstandigheden zijn dat misschien niet. En ja er zijn gekwetste zielen die geen goede intenties hebben. Toch zijn we één. En is het dus absurd om meer te willen en te denken dat je meer bent. Je wilt wel mezelf leven.

En als je een leider bent wil je leider zijn. Als je een voetballer bent wil je voetballen. Als je graag danst wil je dansen. Om mezelf te ervaren en te genieten van de creatie van het leven als mens. Het zijn kan iedereen bereiken omdat het er al is. Maar dat zalige gevoel van zijn is allicht zo bedekt onder karma, opvoeding, maatschappelijke bewustzijnspatronen,….

Je kan gaan mediteren en als je dat goed ligt, zeker doen. Maar ga vooral mezelf leven. Het gaat je ver brengen. Het geeft je voldoening, geluk en liefde.

"Mezelf leven is wat ik wil. Dat is mijn levensthema, mijn missie"

Om dit verschil tussen jezelf en mezelf te ontdekken, helder te krijgen, om dit ten volle te be-leven, te ervaren, wil ik je graag mijn hulp aanbieden. Als coach ligt mijn sterkte om bij ieder individu /groep de verbondenheid met alles wat is te benadrukken. Om het verschil tussen het Zijn en de ervaring te laten gewaarworden. Om wie je bent los te koppelen van de verwachtingen wat het ego is. Ik kijk er alvast naar uit om dit traject samen met jou te bewandelen.

Ik wens jou alvast veel liefde in het “mezelf leven” toe!

Al is het taalkundig misschien hetzelfde. Toch wil ik een verschil maken om de verbondenheid met alles wat is te benadrukken. En het verschil tussen het zijn en de ervaring. Laat het anders willen zijn. Je bent wie je bent en ga dat leven los van de verwachtingen wat het ego is. Wens jou veel liefde in het mezelf leven toe.

-

#mezelfleven

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page