Zoeken
  • Jozef Swaerts

Bakken vol kritiek en een hoop karma...

Positief denken en doen.

We hebben allemaal al eens kritiek op anderen. In deze tijden is het soms zoeken wat ons positief nieuws brengt. Dit mag niet, dat niet. We zitten thuis. Altijd met dezelfde mensen. Bubbels. Het beste nieuws lijkt te zijn wat niet meer verplicht is, het versoepelen van maatregelen. Amaai... Dat kennen we dus.


Was het ervoor zoveel beter? Of waren we ook niet met kritiek bezig en onszelf. Teveel met onszelf dat we niet zagen wat er rond ons gebeurt. En wat er werkelijk nodig is, waar we werkelijk naar opzoek zijn. Rust, verbondenheid, veiligheid, gezondheid, zonder zorgen.


Natuurlijk hebben we niet te negeren dat er veel fout gaat. Vooral het milieu niet te vergeten. Daar zouden we eens perk en paal mogen, nee moeten stellen. Doe niet flauw en doe er mee wat aan, zou ik zo zeggen. Het zal ook pijn doen en niet leuk zijn, misschien en misschien ook niet en eerder anders, maar het is echt wel nodig.


Wat houd jou tegen? Dat is dat alleen maar kritiek hebben, of lezen of horen, veel energie neemt. Dat je dan niet meer de energie hebt om in actie te gaan of nuchter na te denken. Karma a Volonté. Misschien is het dat wel. Nee? Ok, jij misschien niet, maar laten we elkaar inderdaad niet bekritiseren, maar helpen.


"Wat geeft rust, verbind, geeft een goed gevoel van oa veiligheid en minder zorgen? "


Laat los. Rouwen over wat voorbij is en niet meer kan. Het nieuwe en onbekende omarmen. Dat is niet alleen maar wat niet mag. Er zijn “andere” gewoontes en visie nodig.


Praat in vertrouwen en geef vertrouwen!

Praat niet over iemand, maar met iemand over…

Praat met je maten niet over “het is allemaal slecht”.

Praat met je maten over “wat doe jij eraan?”.

Kan je me daarbij helpen?

Hoe zie jij dat?

Ik wil er wat aan doen maar weet niet hoe of wat.


Geen regeltjes er bij, maar hoe helpen we elkaar te voorkomen dat. Terwijl we ons mogen goed voelen. We zijn heel creatief als mens, zeker weten, gebruik het en liefst op een positieve manier waar we met zijn allen wat aan hebben.


Wat is jouw vraag om inzicht?5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven