top of page
Zoeken
  • Jozef Swaerts

Nieuwjaarsboodschap 2020

Een nieuw decennia. In wat voor tijden leven we? Wereldse invloeden lopen in elkaar, door elkaar. Een wereld van oorlog, terreur, tegenstellingen, racisme en haat. Een wereld van milieuproblematieken, economische maatregelen, handelsoorlog, vluchtelingen, armoede, sociale conflicten.Is het ook een wereld van hoop? Zijn we een mensheid van individuen of is er een volk, één volk. Houden we van dieren en planten, het bos?

Is deze tijd er één van kansen? De kans om als mens in zijn geheel, gelukkiger, bewuster en sterker uit te komen? Het vraagt alleszins om hierover na te denken en stil te staan.


De kerst periode is een periode waar de meest donkere dagen zijn, de langste nachten. We gaan naar binnen en denken na over het voorbije jaar, decennia.

Of ben je dat vergeten en lag je focus op al dan niet de verplichting te feesten met cadeautjes en lekker uitgebreid eten met familie en vrienden? Wou je gewoon effe alles vergeten en genieten. Weg van de ellende. Heb je familie die eenzaam is? Iemand in de straat, iemand die je kent, tegenkwam… Het is niet erg. Nu je dit leest. Sta er even bij stil. Is dit allemaal nodig? Ben je gelukkig? Maak jij iemand gelukkig? Jouw kinderen? Kleinkinderen? Je man of vrouw? Je vriend, vriendin. Je buur. De man die je tegenkwam vandaag. De vrouw die druk was met het gezin, de boodschappen, de was. Zei je goeie dag tegen iemand? Gaf je een glimlach aan iemand?Of was je te druk? Met wat dan? Was het zo belangrijk dat je vergat of niet wou glimlachen of kan je dat niet meer geven? Lukt jou dat niet? Misschien, hoop ik, geniet je nu nog na van de glimlach die je terug kreeg. Of van de lach die iemand jou gaf. De liefdevolle nieuwjaarsboodschap van een kind. Oprecht en vanuit het hart. Een voorbeeld om ons uit te nodigen dit ook te doen.


Of vind je dit nu allemaal flauwekul en niet serieus genoeg?

Wat is dat serieus zijn? Ernstig zijn, de dingen aux serieux nemen. Het milieu probleem ernstig nemen en niet doen dat het niet bestaat. Ook niet doen alsof jij er niets mee te maken hebt. Maar evengoed eenzaamheid. Het is echt. Ongelukkig zijn. Burn-out zijn.


Dit jaar heb ik intenties, goede voornemens meneer, mevrouw. Ik ga je vertellen over het nieuwe normaal. Dat heeft te maken met basis principes van bewust zijn. Die het ego geen losse fundering geeft om te zegevieren. Ik ga dit doen door jou te vertellen, wat normaal is. En het is nieuw omdat we er zo ver van zijn weg gegroeid. Het niet meekregen in opvoeding


Ik ga er met intelligente mannen over praten. De mannen die bereid zijn, er willen over praten en ervaren wat het is.

Ik ga het dansen, omdat dans een spiegel is om te ervaren wat het is. Omdat beiden nodig zijn om als samen, in groep, te gaan delen en ervaren wat dit nieuwe normaal is.

Ik zal het vertellen in lezingen.

Mee met jou kijken persoonlijk of voor jouw bedrijf wat dit betekent om het nieuwe normaal te verwelkomen in je leven, in jouw business. Om straks te overleven, te leven, succes te hebben, en vooral gelukkig te zijn.

De wereld mag deze boodschap omarmen en horen. Laat je inspireren, ga in gesprek, ga voelen en durf te springen. Net als ik. Samen.


Een hoger bewust zijn, een intenser leven, verbondenheid, het kan echt, het geeft mogelijkheden ipv beperkingen. Als je ze wil zien en niet in de sluier van de mist van ego en egoïsme, onverschilligheid blijft zitten. Het gaat om vrij zijn en dat is enkel voor de tiran een bedreiging. Het woord van de artiest, het woord van de profeet, waar gaat het om en wie heeft het werkelijk begrepen?


Het nieuwe normaal is als tango dansen waar je eerst de basis pas volledig onder de knie moet hebben eer je de fantasieën kan uitvoeren alsof je nooit anders gedaan hebt en geniet van de passie, het samenspel van zijn tussen man en vrouw, de werkelijke leider en de dynamiek van liefde. We zijn één, als ziel, als team, als fauna en flora. Het is niet gek, het is normaal.


Een ander gunnen waar jezelf blij van wordt. Kan je zelf al blij zijn? Wat maakt je blij? Wat geeft vreugde? En wat moet dat kosten of is het gratis voor iedereen? Mag het? Van wie en van wie niet?


Dit is een boodschap voor de mensheid en voor jou. Willen we het samen aangaan? Ook ik kan leren van jou, genieten van jouw zijn, jouw groei. Ik kan triest zijn van jouw lijden, van jouw wrok, angsten. Ik kan van je houden, je zien, je graag zien, maar enkel van wie je bent en niet van het masker dat je draagt.


Ik richt me graag tot iedereen, maar toch ook tot de leider, baas, verantwoordelijke, politici, de coach. Mag ik jou uitnodigen tot een gesprek, jou een spiegel tonen, jou hierover vertellen, the space out-of-the-box, the other leader. Een andere dynamiek. Een ander denken.

Intelligentie, rechtvaardigheid, tevredenheid die leiden tot een sterke samenhang, teamwork en resultaat.


Met deze boodschap stap ik het jaar 2020 in. Een jaar van waar de wereld keuzes zal maken tussen vrede en bewustzijn of verder vernielen en achteruit gaan. Mannen, wees een man. Vrouwen, maak de juiste keuzes. Het is niet hij of zij, het is wij. Ik heb een verhaal.


Gelukkig nieuwjaar beste jij.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page