depositphotos_74389733-stock-photo-white

LOSLATEN EN OPNIEUW BEGINNEN

Mijn verhaal

Rouw is me niet vreemd. Verlies van een kind. Van een vader.
Ook rouw om een passie die stopte. De teleurstelling: 'W
aarom lukt het me niet?' Teleurstelling in de ander of is het juist in mezelf..?

 

De passie nam een andere vorm aan. Als muzikant en drummer van een rock-band naar muziek maken voor jouw ontspanning en relaxatie, niet alleen met slagwerk, maar ook met zang. Wist je dat ik in de muziekschool de valse kat werd genoemd? En dan nu een zanger.

En rouw om een lange carrière in een gouden kooi die stopte. En wat dan? Twijfel, onzekerheid, teleurgesteld zijn. En wat met al die tijd? Was het verloren tijd?

'Niets is verloren tijd'

Keuzes maken vraagt om moed

Niets is verloren tijd. Het zijn ervaringen die je rijk maken. Dat zie je niet altijd op dat moment. Keuzes maken vraagt moed. Maar leveren jou achteraf voldoening op. De keuze voor jezelf maakt je gelukkig. Wat niet wil zeggen dat het gemakkelijk is.


Een uitspraak die me hielp om keuzes te maken:

 

'Het werk waar je naar beneden getrokken wordt is gewoon niet jouw plek. Daar waar je opgetild wordt daar hoor je thuis'. 
 

Eens uit mijn oude werkomgeving kan ik pas inzien wie ik werkelijk ben. Ik was aanvankelijk in rouw en had tijd nodig om het verlies te verwerken en mezelf beter te leren kennen. Wat hield me tegen? Wat wist ik niet over mezelf? Kon ik nog niet toegeven aan aspecten die mij mij maakten?

De inzichten kwamen uit een tool, uit mijn schrijven, uit gesprekken met coaches. En dan komen er nieuwe dingen op jouw pad.

jozef in bootje_edited.jpg

MEER WETEN?

Ritueelbegeleiding.

Ik had hier nooit aan kunnen denken. Maar het ligt me. Pas als ik er mee bezig ben gegaan, herinnerde ik me dat mijn vader zo graag schreef en dat voorlas. Dat talent komt zeker van hem. Nu zie ik mijn vader anders...

Omgaan met rouw & verlies

Rouw is zo belangrijk besef ik en daarom help ik jou. Loop het niet voorbij.

Het komt toch terug en zit in je.

Loopbaan

Welke keuzes wil je maken? Leg ze eens voor aan iemand die jou niet kent. Hier mag je in jezelf investeren. Dat levert op. Daarom niet hoofdzakelijk in geld, maar ook in je goed voelen, tevreden zijn over jouw keuzes.

 

Dat ben ik nu, eindelijk, ten volle. Niet dat ik vroeger mijn werk niet graag deed. Nee, het was echt oke. Veel aan gehad, boeiend. Leuke, spannende momenten en veel inzicht en kennis opgedaan.  

Maar wat ik nu doe, dat ben ik. En dat gun ik jou ook. 

Ik luister graag naar jouw verhaal. 

Mijn ervaringen, ik kan jou veel tips geven.

Zie je, niets is voor niets.

Shadow on Concrete Wall

Schrijf jouw verhaal. Herschrijf jouw verhaal

Een nieuw hoofdstuk. Niet meer en niet minder.

depositphotos_74389733-stock-photo-white

CV, PASSIE & HOBBY

GESPROKEN OVER JOZEF

Informaticus, beleggingsadviseur en trainer waren enkele functies binnen de financiële sector. "Ze brachten me vele ervaringen en inzichten in het bedrijf en in de behoeften van de mensen".

Muzikant: drummer en zang. Ritme en stem gebruiken. "Het aanleren van drummen leerde me veel over het groeiproces: Theorie oefenen en terug loslaten om nog beter te kunnen worden. Je eigen stem zoeken en deze naar buiten toe leren gebruiken gaf me de ervaring over mezelf zijn."

Argentijnse tango, een dans met vele aspecten. Leiderschap, creativiteit, het lichaam weet, loslaten, samen één, passie en zoveel meer.

Ook sporten maakte deel uit van zijn passies. Van basketball tot martial arts. 

 

Het opdoen van kennis, lezen van boeken, gesprekken met experts en de man uit de straat. Luisteren met aandacht, ook tussen de lijnen. 

Intuïtief aanvoelen en checken wat het verschil is met denken. Telkens opnieuw. Zelfkritisch, 2 voeten op de grond. Gegrond zijn is basis hebben en een fundering om op te bouwen. En dat alles met de nodige humor.

Het is ontspannend, ontladend en maakt je blij, als ook jouw omgeving.

'Jozef heeft in stilte de wereld om zich heen geobserveerd.

Gezien wat werkt en wat niet.

Gehoord wat menselijk is en wat niet.

Zijn jarenlange stilte heeft hem tot een wijs en wel doordacht mens gemaakt.

Met normen, waarden en een heldere blik.

Zijn visie is scherp.

Met een zachte, kritische en vaak humoristische noot, nodigt hij ons uit om weer terug menselijker te worden.

En het niet ingewikkelder of complexer te maken dan het is'.